Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Co Je Ascorutin A K Cemu Se Pouziva

Co je Ascorutin a k čemu se používá?

Úvod

Ascorutin je lék, který se používá k léčbě zvýšené lomivosti a propustnosti (permeability) krevních cév. Je dostupný jako kapsle, tableta a injekce.

Co je Ascorutin?

Ascorutin je kombinovaný lék, který obsahuje dvě účinné složky: * Kyselina askorbová (vitamin C): Zesiluje stěny krevních cév a snižuje jejich propustnost. * Rutosid (rutin): Pomáhá posilovat stěny krevních cév a zlepšuje jejich pružnost.

K čemu se Ascorutin používá?

Ascorutin se používá k léčbě následujících stavů: * Zvýšená lomivost a propustnost krevních cév * Hemoroidy * Varixy * Žilní nedostatečnost * Podlitiny * Purpura (skvrny na kůži kvůli krvácení) * Onemocnění nazývané purpura Schönleinová-Henochova, která způsobuje zánět krevních cév

Jak používat Ascorutin

Dávkování a způsob podání Ascorutinu se může lišit v závislosti na léčené indikaci. Je důležité dodržovat pokyny lékaře nebo lékárníka. Ascorutin se obvykle užívá perorálně jednou až několikrát denně.

Vedlejší účinky Ascorutinu

Ascorutin je obecně dobře snášen, ale mohou se vyskytnout některé nežádoucí účinky, jako například: * Gastrointestinální problémy (nevolnost, zvracení, průjem) * Bolesti hlavy * Kožní reakce (vyrážka, svědění) Pokud se u vás vyskytnou jakékoli nežádoucí účinky, poraďte se se svým lékařem.

Kontraindikace Ascorutinu

Ascorutin by neměli užívat lidé s alergií na kteroukoli z jeho složek. Může také interagovat s některými léky, proto je důležité informovat svého lékaře o všech lécích, které užíváte.

Závěr

Ascorutin je účinný lék, který se používá k léčbě zvýšené lomivosti a propustnosti krevních cév. Je důležité užívat jej podle pokynů lékaře a být si vědom možných nežádoucích účinků.


Comments